PIEPERS VERSLAG EN TRIMESTERPLANNING 2

Het jaar is erg goed van start gegaan in het eerste trimester, we blikken even terug:

De Startdag was een topdag. Toffe kennismaking met toffe leden, we hebben hier dus ook toffe kennismaking spelletjes gespeeld. Met Leven of dood, Never have I ever, etc… De eerste activiteit verliep heel goed.
Initiation Day was een topactiviteit. Martino Macaroni kwam langs om ons te testen.
Wij deden een cool laserspel en speelden stoelendans, de piepers werden gek van alle coole attracties op de kermis. Kortom het was weer superleuk.
Ook de laddercompetitie was goed gegaan. Er waren superveel nieuwe leden en dus ook nieuwe vriendjes!
El Macarone had cupcakes nodig voor zijn diner, want zijn dessert was gestolen…
De piepers hebben deze gemaakt en zelf mogen versieren, ze moesten opdrachten volbrengen voor hun ingrediënten te krijgen maar dit hebben ze zonder enig probleem gedaan
Op deze activiteit moesten de piepers Cappellini Macaroni zoeken nadat de Pasta Familie hem ontvoerd had. Door de stad te verkennen en een unieke cijfercode te zoeken hebben ze Meneer Cappellini succesvol gered.
De piepers hebben een reis rond de wereld volbracht met de leiding en hebben spelletjes gespeeld van elk continent.
De Ouderactiviteit was een groot succes en we hebben enkel goede dingen gehoord. Hopelijk hebben de ouders een beter idee gekregen van wat de leden op de KSA doen.
De volgende activiteit was de Siamese tweeling act, de leden hebben geleerd als team samen te werken en hebben elkaar ook beter leren kennen. Al bij al een topact!
Het Halloween Spookhuis is zeker niet te vergeten, vol passie en inspiratie hebben de piepers hun eigen spookhuis gemaakt. Wat een meesterwerk! De leden hebben mooie knutselwerken gemaakt en mochten uiteindelijk terug naar huis met een prachtig gedecoreerde pompoen.
De Girls Night activiteit was geen succes maar een goed leermoment!
Knutselen was supertof, we hebben onze regenjassen aangedaan en de bootjes laten drijven in de jeker, we hebben een botenrace gedaan en dan hebben we ons goed afgedroogd op de lokalen! Een groot succes en een supertoffe act.
De Sint was in het land en op de lokalen, hij moest een nieuwe vriend zoeken om hem gezelschap te houden en met behulp van de piepers is dit gelukt.
De maffioso’s hadden geldtekort, de piepers hebben geld verzameld met behulp van een casino! Met veel vreugde en ‘money on my mind’ hebben we de maffioso‘s geholpen om terug in het groen te staan!
De laatste maar zeker niet de minste is de kerstactiviteit, we speelden toffe gezelschapspelletjes, maakten een eigen kerstboom en hebben genoten van een once-in-a-lifetime kerstsfeer!

Dit was volgens de leiding het tofste begin een pieperjaar, ooit! Met veel ervaringen en herinneringen koesteren leiding en leden de activiteiten. We hopen iedereen met even veel passie en vreugde te zien in 2024!!

Trimesterplanning Trimester 2 Piepers:

6 Januari: IRL Board Games!

Als eerste activiteit van het jaar zullen we de geneugten van bordspellen simuleren! Maar, zoals we altijd doen bij KSA Sint-Jan, gaan we het groter en beter doen! 

13 Januari: ABC-zoektocht

Laten we een paar stappen terugnemen en onze basisprincipes herhalen! Wij doen dit echter op een heel bijzondere en verkennende manier, dus mis deze niet! 

20 Januari: Bosspel 

Vandaag gaan we het bos in: Verstoppen, speurtochten en strategische uitdagingen maken het bos tot een speelveld vol opwinding en verwondering.

27 Januari: Pyjama-activiteit

Van films kijken tot grappige spelletjes en lekker snacken in je pyjama’s; het is de perfecte gelegenheid om samen met vrienden onvergetelijke herinneringen te maken, gewikkeld in comfortabele nachtkleding.

3 Februari: Carnaval Kostuum Maken

Ter voorbereiding van Carnaval gaan we ons kostuum maken voor Carnaval!

10 Februari: Carnaval

De kinderstoet zal van start gaan! De piepers zullen er zeker bij zijn, laten we fijn genieten van vandaag!!

17 Februari: Vriendjesdag

Het is Vriendjesdag! Neem zeker je vriend mee zodat zij ook de avonturen kunnen beleven!

24 Februari: De Paralympico

De piepers zullen de Olympische Spelen nabootsen, maar met een twist! Er zal een challenge aan plakken wat het een tikkeltje moeilijker zal maken!

2 Maart: Storia dei Macaroni

De geschiedenis van de Macaroni familie dateert al sinds de 11de eeuw! Iemand van de macaroni familie zal de geschiedenis herbekijken met de piepers met een aantal spelletjes!

9 Maart: Grande Wie Is Het?

Het grote Wie is het Spel, de leiding heeft iemand in gedachten en door middel van opdrachten en raadsels zullen de piepers de persoon moeten raden!

16 – 17 Maart: Eetdagen

Ben je klaar om te eten tot je vol zit… twee keer?! zorg ervoor dat u vooraf iets reserveert!!!

8 – 11 April: Paaskamp

Nummers van de leiders:

Corrado Malerba: +32 493 36 36 25

Charly Roland: +32 468 34 20 83

Thomas Slegers: +32 468 26 00 45

Maarten Adams: +32 487 60 18 61

help onze jeugdbeweging groeien!

Deel je fijne momenten met iedereen!

Deel het
met je familie,
vrienden, klasgenoten, iedereen, ...

© 2024 KSA Sint-Jan Tongeren - Alle rechten voorbehouden

blijf op de hoogte!