Verslag Jongknapen – Trimester 2

Hey beste leden en ouders die dit lezen,

Het tweede trimester zit er alweer spijtig genoeg op. Wat gaat de tijd toch snel als je plezier hebt, maar treur niet we hebben er nog eentje voor je klaar staan.

Het laatste trimester voor “Het Grote Zomerkamp!!!”. Voor we daaraan
beginnen gaan we even een kijkje nemen naar wat er dit tof trimester allemaal gebeurd is. We waren dit keer met niet zo veel als trimester 1, door
omstandigheden die stilaan tot zijn eind mogen komen “kuch kuch ga weg
corona”.

We begonnen dit jaar en trimester met een gezellige Nieuwjaarswandeling waar we zo goed als heel de kevie hebben ontdekt, en een paar zotte opdrachten hebben uitgevoerd #SPIJKERPOEPEN. Ook hebben we een schatkist begraven met een brief naar onszelf in de toekomst ergens diep in het bos, zodat we die volgend jaar terug kunnen opgraven.

Doorheen het jaar hebben we ook nog leuken activiteiten gehad waar we
verschillende vaardigheden testen. We deden echt detectieve werk toen we bij de Cluedo act moesten oplossen wie Iron man had vermoord. Of toen we
paaseieren gingen zoeken over heel Tongeren. Ook hebben we onze bluf en gokskills getest bij onze intense casinoavond waar er veel leuke prijzen te winnen waren.

Spijtig genoeg was er dit jaar geen carnaval, maar dat hield ons niet tegen om weer een geweldig kostuum te knutselen die we de week erna op onze grote carnaval fuif hebben gedragen. We hebben als superhelden het dak ervan af gefeest met een aantal leuke spelletjes, dansjes en lekkere snacks en drinks. Een geslaagde carnaval fuif!

Doorheen het trimester hebben de jongknapen ook bewezen dat ze voor elk
terrein geschikt zijn om reuze plezier te maken. We hadden zowel een tof
Stadspel waar we in teams van 2 het tegen elkaar opnamen in een groot spel Monoploly Tongeren. En bij het sporten waren ze echte topatleten op het groot grasveld waar ze ook hebben leren kubben. En vergeet zeker de wandeling vanhet begin niet waar ze hun hebben bewezen echte bosgangers te zijn.

Ten slotte hebben we ook nog i.p.v. Paaskamp 2 leuke paasdagen gehad waar we de middeleeuwen wat ontdekten en we echte ridders met schild en zwaard werden door verschillende testen te doorstaan. En we hebben daar ook een echte ridder leren kennen die ons geprobeerd heeft om advanced vecht technieken te gebruiken. Met de nadruk op “geprobeerd”.

Zo dat was ons leuk 2de trimester. Hopelijk zie ik jullie terug in trimester 3.
We hebben jullie er graag bij 😉

XOXO jullie geweldige leiders,
Sieben, Cedric en Stef

Opmerkingen

help onze jeugdbeweging groeien!

Deel je fijne momenten met iedereen!

Deel het
met je familie,
vrienden, klasgenoten, iedereen, ...

© 2021 KSA Sint-Jan Tongeren - Alle rechten voorbehouden
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

blijf op de hoogte!