Jim

meisjes - 13-14 jaar (1ste en 2de middelbaar)

Wat?

De leden van 12 tot 14 jaar worden de Jim genoemd. Ze zijn stilaan ‘groot’ geworden, zitten in het eerste en tweede middelbaar en mogen stilaan de echte wereld gaan verkennen. Met een spel rond prinsen en prinsessen houd je deze ban niet elke zaterdag bezig. Daarom worden er meer activiteiten gemaakt in hun leefwereld, met Snapchat en TikTok-dansjes. Maar deze jonge dames houden natuurlijk niet alleen van hun smartphone. Daarom gaan de leidsters iedere week op zoek naar leuke activiteiten waarin de Jimmers hun energie kwijt kunnen, hun hart kunnen luchten of waarin ze op een leuke manier uit hun comfortzone worden gehaald.

Ze genieten van de vrijheid die ze als tieners hebben en trekken graag op avontuur. Ook kunnen ze in de KSA  beginnen met experimenteren. De leidsters geven de Jimmers de ruimte om hun vrijheid en zelfstandigheid te ontdekken, maar staan ook altijd klaar voor een goed gesprek. Bij de Jim is er een goede balans tussen rustige en actieve activiteiten en tussen vrijheid en nabijheid.

De vriendengroep wordt al een stuk hechter bij de Jimmers. Toch kunnen er soms wat conflicten ontstaan. Dit is natuurlijk heel normaal aangezien ze zichzelf volop aan het ontdekken zijn. De leidsters spelen hierbij een grote rol en zijn dan zeker ook een voorbeeld voor de meisjes.

Leuke Activiteiten

JOUW LEIDING

Mariam DufoorEmilie Streel

Enkele Impressies

Zin gekregen in onze jeugdbeweging?

© 2024 KSA Sint-Jan Tongeren - Alle rechten voorbehouden

blijf op de hoogte!