Jongknapen

jongens - 10-12 (4de t/m 6de leerjaar)

Wat?

De jongknapen zijn tussen 9 en 12 jaar oud. In tegenstelling tot de piepers zal hun fantasie niet meer zover afwijken van de realiteit. Jongknapen stellen al meer zaken in vraag. Zij spelen ook heel graag spellen en ravotten nog liever. Leuke intensieve activiteiten ontbreken hier dus niet. Ze gaan graag de competitie met elkaar of met anderen aan. De activiteiten hebben hier meer een centraal thema dan een verhaal, een thema uit de leefwereld van deze jongens.

Naast de competitieve ingesteldheid van deze groep, willen ze door de leiders tijdens de activiteiten al wat meer losgelaten worden. Zelfstandig werken of samenwerken om zo als individu of groep een doel te bereiken, liefst zonder hulp van de leiders. Ze helpen de leiders ook graag en zeggen eerlijk waar het op staat.

De leiders van deze Jongknapen geven hun groep ruimte voor eigen inbreng of creativiteit, op deze manier leren ze steeds zelfstandiger te worden. De competitie wordt er af en toe nog ingehouden om de leden te motiveren en te activeren, al blijven samen spelen en samenwerken de grote kenmerken van deze groep.

Leuke Activiteiten

JOUW LEIDING

Jannes D'OrtonaMike BeckersSeppe Stalmansjoey beckers

Enkele Impressies

Zin gekregen in onze jeugdbeweging?

© 2024 KSA Sint-Jan Tongeren - Alle rechten voorbehouden

blijf op de hoogte!