Knapen

jongens - 13-14 jaar (1ste en 2de secundair)

Wat?

De Knapen zijn de jongeren tussen 12 en 14 jaar oud. Qua leeftijd zijn dit belangrijke jaren in de opvoeding en ontwikkeling van deze jongeren en moeten ze zelf belangrijke stappen nemen, zoals de overstap van de lagere school naar het middelbaar. Bij KSA Sint-Jan zijn de Knapen dan ook de leeftijd van de activiteiten met een verhaaltje vol fantasie ontgroeid. De competitie vervaagt tussen de jongeren, maar andere kwaliteiten en kenmerken duiken op.

Wat de Knapen kenmerkt is het gevoel dat ze meer uitgedaagd willen worden tijdens activiteiten. Een doel bereiken binnen een bepaalde tijdslimiet of een opdracht door samenwerking doen slagen, zijn hier van belang. Het is belangrijk dat de Knapen deze uitdaging voelen, zodat hun motivatie zeker op peil blijft. Doorheen het jaar tracht onze leiding dan ook deze jongeren te prikkelen en uit hun kot te lokken met zwaardere en moeilijke activiteiten. Dan kunnen zowel leiding als leden ten volle genieten van een leuke tijd samen.

Kortom onze Knapen zijn een onmisbare groep waarbij zowel het aftasten van grenzen als het experimenteren centraal staan binnen deze fase van hun leven. De leiding speelt dan ook op deze kenmerken in met hun uitdagende activiteiten.

Leuke Activiteiten

JOUW LEIDING

Alexander MoureauSeppe Theeuwen

Enkele Impressies

Zin gekregen in onze jeugdbeweging?

© 2024 KSA Sint-Jan Tongeren - Alle rechten voorbehouden

blijf op de hoogte!