Sim

meisjes - 15-16 jaar (3de en 4e middelbaar)

Wat?

KSA wordt voor de Sim een ontmoetingsplaats met vriendinnen. Ze willen soms eens stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag samen op uit om de meest uiteenlopende stunts te beleven.

Met de leeftijd tussen 14 en 16 jaar zijn deze meiden actief bezig een eigen identiteit op te bouwen en daarin kan KSA een belangrijke rol spelen. De leeftijdsgenoten van het andere geslacht kunnen niet ontbreken in hun zoektocht naar wie ze zijn. Als KSA gaan we tijdens deze periode activiteiten voor de 2 groepen organiseren. Ledenweekend is eén van die vele activiteiten. De jongeren leren elkaar beter kennen aan de hand van activiteiten die een  uitdaging vormen voor de leden. Ze nodigen uit om samen te werken en om hun doel te bereiken. Er groeien vriendschappen voor het leven.

De Simmers maken plannen en keuzes voor de toekomst en denken na over de maatschappij en hoe die er zou moeten uitzien. Er wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden en de groep mag geregeld zelf één en ander organiseren.

De leidsters hebben een grote voorbeeldfunctie.  Als Simmer denk je al vaak aan het moment dat je zelf voor een groep mag staan. De band tussen leiding en leden is bij deze leeftijdsgroep een stuk flexibeler. De leidsters staan dichter bij de leden en bouwen doorheen het jaar een vertrouwensband op met de meisjes. Deze band is heel belangrijk.  De meisjes gaan samen met hun leidsters op pad naar het leiding zijn.

Daarnaast draait het natuurlijk vaak om gewoon in groep plezier maken en je eens uitleven, zonder je al te veel te moeten aantrekken van de eisen van de ‘volwassenwereld’. Bij de KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

Leuke Activiteiten

JOUW LEIDING

Ona PonsaersLaura Steps

Enkele Impressies

Zin gekregen in onze jeugdbeweging?

© 2024 KSA Sint-Jan Tongeren - Alle rechten voorbehouden

blijf op de hoogte!