Joepie

VOOR WIE?

wat?

Hou jij van een uitdaging? Hou jij van wandelen? Hou jij van KSA?

Indien jij op al deze vragen ‘ja’ antwoordt en behoort tot de Simmers, Jonghernieuwers of Herkim, ben jij helemaal klaar voor JOEPIE!

Joepie is een nationaal evenement dat om het jaar wordt georganiseerd door KSA, met meer dan 3000 deelnemers. Het is een 4-daagse staptocht waar je in totaal 100 km aflegt met een gepakte trekrugzak, van stad Y naar stad X. Je begin- en eindpunt zijn dus tot op het laatste moment onbekend.

Op dag 1 reis je met de trein naar stad Y, eenmaal aangekomen vertrek je te voet verder. Je wandelt van post naar post waarbij je telkens een tochttechniek (een soort van raadseltje) moet oplossen die je vertelt hoe je bij de volgende post geraakt. ‘s Avonds kom je aan in een stad, waar je met je groep een slaapplek moet zoeken (aanbellen bij huizen). Op de vierde dag wandel je dus uiteindelijk naar ‘stad X’, waar je een heus slotspektakel staat te wachten.

Stad X binnenwandelen is echt KICKEN!

Joepie is zoveel meer dan gewoon wandelen naar een onbekende Stad X. Joepie is eigenlijk een beetje hemel en hel op aarde en tijdens deze vierdaagse word je ook constant tussen beide heen en weer geslingerd: geheimschriften ontcijferen tot je er horendol van wordt; in de modder ploeteren tot je erbij neervalt; die rugzak vervloeken tot op de maan…

Maar laat ons evenmin die heerlijke verwenbeurten in de slaapdorpen vergeten, de paaseitjes als ontbijt van onze nieuwe “mama”, het niet meer bijkomen van de zoveelste lachbui, het zonnetje op je smoel, de prachtige uitzichten en die welverdiende voldoening eens je in stad X bent aangekomen.

Enkele impressies

andere superleuke activiteiten

Wil je graag lid worden?

Schrijf je in via deze link!
© 2024 KSA Sint-Jan Tongeren - Alle rechten voorbehouden

blijf op de hoogte!