Jonghernieuwers

jongens - 15-16 jaar (3de en 4de secundair)

Wat?

De Jonghernieuwers zijn onze oudste jongensgroep. De jongens in deze groep zijn tussen de 14 en 16 jaar oud. Na al enkele jaren in het middelbaar vormen deze jongens echte vriendengroepen op school en binnen onze KSA is dat niet anders. Goede vrienden zijn dan ook een belangrijk aspect in dat deel van hun leven. Samen chillen en lachen op de KSA is dan ook een echte bonus voor onze Jonghernieuwers. De tijd van spelen is hier toch al gepasseerd en banden sluiten met elkaar en samenwerken primeert.

Deze leeftijd bij deze jongeren wordt gekenmerkt door het experimenteren op verschillende gebieden, op KSA vertaalt zich dit in experimenteren met de flexibiliteit en soms het geduld van de leiders. Het is dan ook aan de leiders om de jongeren te blijven boeien en verrassen elke zaterdag opnieuw. Tijdens deze levensfase worden de leeftijdsgenoten van het andere geslacht terug opgemerkt en als KSA brengen we graag de oudste jongens en meisjes samen op een ledenweekend. Of zelfs tijdens een tweedaagse wandeltocht op kamp, plezier gegarandeerd!

Als Jonghernieuwer kijk je ook wel op naar je leiders, want je weet dat je over enkele jaren ook leider kan worden van de KSA. Dit zien we ook terug in het engagement dat de oudste groep toont op onze eetdag en musical. Hier verkopen de Jonghernieuwers, samen met de Sim (oudste meisjes) vaak een dessert om hun kas te spijzen. Bij de musical nemen ze zelfs een grotere rol op en acteren ze de gehele musical aan elkaar.

Als Jonghernieuwer geniet je met volle teugen geniet van je laatste ledenweekends en zomerkampen als lid. Je sluit vriendschappen voor het leven en maakt je op voor volgende stap in de jeugdbeweging, leider worden. Een goede mix van ambitie, ambiance en vriendschap!

Leuke Activiteiten

JOUW LEIDING

Randy WilmsCedric Renard

Enkele Impressies

Zin gekregen in onze jeugdbeweging?

© 2024 KSA Sint-Jan Tongeren - Alle rechten voorbehouden

blijf op de hoogte!